Aktualitás ‘Hírek’ Kategória

Műanyag ablak – miért válasszuk?

Felsorolok néhány alapvető okot amiért a műanyag ablak a legjobb választás lehet, természetesen nem csak azoknak akik Budapest -en laknak..

Nézzük a műanyag ablak alapvető, és talán mindenki által ismert előnyeit:

  • Rendkívül tartós:  Mivel a felhasznált PVC műanyag ellenáll a környezeti hatásoknak, nem támadják meg a kártevők és a gombák mint a fa ablakok esetében gyakori.
  • Bármilyen méretben gyártható: Természetesen egyedi formákra is. Ez igaz a fa ablakra is, de a műanyag ablak gyártási ideje és ár/érték aránya sokkal kedvezőbb.
  • Az ár: Az egyik talán legfontosabb szempont az az ára az ablakoknak. A kiforrott gyártási technológiának, és a gyártók versenyének eredményeképpen, ma már lényegesen olcsóbban vásárolható meg a műanyag ablak a fából, vagy alumíniumból készült társainál.
  • Gyorsan beépíthető:
Drutex műanyag ablak gyára

A Drutex műanyag ablak gyártó vállalat 1985 óta van a piacon.

Drutex műanyag ablak gyár - Lengyelország

Drutex műanyag ablak gyár – Lengyelország

1994-ben DRUTEX elindította az első gyártósorát melyen PVC ablakokat gyártottak  félautomata gépsorokon hőszigetelő üveggel szerelve.

A következő  fejlesztés volt az alumínium asztalos műhely üzembe állítása 1999-ben.
2000-2002 között, a termelési kapacitás folyamatosan nőtt DRUTEX-ben, beleértve
 a faáru készítést, üveg vágást és automata gépsorokon gyártott hőszigetelő üvegeket. 

2002-ben kezdte meg a fából készült ablakok és ajtók gyártását.

2003 Július 1-jétől a cég mint Részvénytársaság működik. 

Jelenleg DRUTEX SA a legnagyobb műanyag nyílászáró gyártó Európában. 

(tovább…)

Guardian ClimaGuard Solar üvegezés

A Guardian ClimaGuard Solar üvegezésű ablakok nyáron visszaverik a naphőt, télen pedig kiválő hőszigetelést nyújtanak

A Guardian Orosháza Kft. – amely a világ vezető síküveggyártói között számon tartott Guardian cégcsoport magyarországi tagja -, egy különleges bevonattal ellátott síküveggel érdemelte ki a Nagydíjat. Az elmúlt évben kifejlesztett termék neve ClimaGuard® Solar, jellegzetessége pedig, hogy a jó téli hőszigetelő képessége mellett nyári naphővédő tulajdonsággal is rendelkezik. Az emelkedő energiaárak, mind környezettudatosabb életmódunk és nem kevésbé saját kényelmünk miatt oda kell figyelnünk otthonunk hőszigetelésének hatékonyságára, melynek egyik legfontosabb eleme a megfelelő nyílászárók, ezen belül pedig a megfelelő üvegezés kiválasztása. A forró nyári napokon az ablakokon keresztül besugárzó nap jelentősen felmelegíti lakótereinket. Ilyenkor ablakaink felületére átlagosan több, mint 400 Watt/m² napenergia esik. A hagyományos, bevonat nélküli hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77%-át ereszti át a lakótérbe, míg a Magyarországon is elterjedt Low-E bevonatos üvegszerkezetek esetében ez az érték körülbelül 63%, ami még mindig elég magas ahhoz, hogy gyakran elviselhetetlen kánikulát teremtsen otthonunkban. Az eddig használt Low-E bevonatok ugyanis elsősorban a fűtésből származó hő visszaverésére, benntartására lettek kifejlesztve, a napsugárzás azonban más hullámhossz-tartományban érvényesíti fűtő hatását, amely így szinte akadálytalanul jut át az üvegen.

       ClimaGuard® Solar ablaküveg              Hagyományos ablaküveg

(tovább…)


Webfelügyelet.hu az Ügyfélszolgálat